Heemhuys, nieuwsbrief juli

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

 

Orde scheppen....

Het lijkt soms lastig om in de veelheid aan informatie die tot ons komt orde te scheppen. Om te ontdekken waar we energie van krijgen. Het is vaak te verleidelijk ons te laten meeslepen door de waan van de dag. Ook bij Heemhuys was het tijd opnieuw te kijken naar wat echt belangrijk is. En dat is de kennis over kinderopvang die in al die jaren is opgebouwd. In deze nieuwsbrief is te lezen dat alle cursussen nu eindelijk overzichtelijk zijn gerangschikt op de website van de Heemhuys Academie en daardoor ook toegankelijk voor andere kinderopvangorganisaties, ouders en belangstellenden. In een ander artikel schept Marilse Erkens orde door onderzoeken over veilig hechten naast elkaar te leggen en zo aan te tonen hoe belangrijk de band is die we opbouwen met een kind. En Jacobine en Catherine tot slot komen aan het woord in het derde artikel. Ze kiezen hun moment door zich voor te bereiden op de opening van een Heemhuys op locatie.

foto snoepfruit

 

 

 

Nieuwe website Heemhuys Academie

Van de minister moeten we in de kinderopvang terug naar kleinere groepen en vaste leidsters. Ook vraagt hij meer kwaliteit als het gaat om de opvang die wij bieden. Allemaal heel gemakkelijk gezegd, maar hoe komen we aan deze eisen tegemoet? De Heemhuys Academie werkt al sinds de oprichting aan scholing voor kleinschalige kinderopvang en is helemaal ingesteld op het nieuwe Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. De cursussen van dit gerenommeerde opleidingsinstituut zijn nu overzichtelijk gerangschikt op een eigen website en ook heel geschikt voor ouders en andere belangstellenden.

Lees verder

 

 

 

Red turtle

Deze keer een kijktip: de film Red Turtle. Volgens de Volkskrant een film die je laat kijken als een kind. 'Een betoverend geanimeerde allegorie over de cyclus van het leven. De vervagende grenzen tussen dood en leven, mens en dier, waar en onwaar.....met een herkijkwaarde vergelijkbaar met de klassiekste sprookjes.' Klik hier voor de complete recensie.

 
 

Buitensluiten kan dodelijk zijn

Het is de titel van het laatste artikel van Marilse Erkens in de Correspondent. Zij toont aan dat kinderen baat hebben bij een veilige hechting. Een diepe emotionele band met een opvoeder, leraar of coach. Hoe krijgen ze deze? In ieder geval niet wanneer er geen aandacht is voor hun gevoelens volgens de auteur.

Lees verder

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heemhuys Opaaltje gaat op locatie

Heemhuys Opaaltje scherp

Ze werken al meer dan twaalf jaar samen en dat gaat prima. Daarom is het voor Jacobine Mülschlegel van Heemhuys Opaaltje en Catherine van Pol van voormalig Heemhuys Twinkel haast een logische stap samen op locatie te beginnen. Een pand en een ondernemingsplan hebben ze al en ook genoeg vraag van ouders. Toch blijft het een spannende stap volgens de twee ondernemers.

Lees verder


 

 

 

 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing