Nieuwsbrief Heemhuys februari 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Maria Lichtmis 

Omdat de dagen weer langer worden, blies Maria op 2 februari het lichtje uit. De dag om alle restjes kaars op te branden en de lichtjestijd te beëindigen.

maria lichtmis 2

 

Leges bedreigen kinderopvang!

De hoge kosten die gemeenten vragen voor inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen zijn van invloed op het aantal gastouders en kinderopvangorganisaties dat zich inschrijft. Vooral bij wisselingen of overnames kunnen de hoge legeskosten een belemmering voor de continuïteit zijn. Koploper is Alblasserwaard die € 2.522,- aan leges vraagt. Andere gemeentes uit de top tien zijn Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Blaricum en Laren.

Lees verder

 

 

Conferentie in Dornach

Van 30 maart tot en met 3 april organiseert het Goetheanum in Dornach een conferentie over de overgangen in de kindheid vanaf de geboorte tot en met het veertiende levensjaar. 

Kijk voor meer informatie hier.

 

 

Verbieden niet altijd zinvol

Het is al acht jaar geleden dat Anneke Maissan het boek 'Opvoeden is mensenwerk' schreef. Ze gebruikte daarvoor haar ervaring in haar biografiepraktijk en op het consultatiebureau. Daar ontdekte ze dat dogma's die bestaan vragen om met inzicht gevuld te worden. Beter is het volgens haar iedere situatie apart te bekijken. Zo ziet ze geen heil in het verbieden van bijvoorbeeld TV. Iemand die weet dat te veel kijken naar beeldschermen schadelijk kan zijn voor een kind gaat daar vanzelf bewust mee om.

Lees verder


 

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

'Ik wil geïnspireerd raken!'

Een van de nieuwste ondernemers binnen Heemhuys is Anja Schoolderman. Vanaf februari runt zij Heemhuys Kaboutertijd. Al vanaf de eerste maand vangt zij vier kinderen op. Zelf noemt ze het een eer dat ouders haar meteen al het vertrouwen geven. Ook al heeft ze meer dan vijftien jaar ervaring in de kinderopvang.

kaboutertijd bos

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing