Heemhuys nieuwsbrief maart 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Het is weer Pasen!

Ook dit jaar bereiden we ons weer voor op de zomer door de eerste bloemen te plukken, paashaasjes te bakken en natuurlijk eieren te schilderen. Wat is het een feest om met een mandje de tuin in te gaan om de eieren te zoeken die de paashaas voor ons verstopt heeft. Kinderen genieten van het nieuwe leven, de zon en alles dat zo bij het voorjaar hoort. 

gevilte eitjes

Kinderen straffen bevordert liegen!

Soms is het prettig als een onderzoek bevestigt wat in de pedagogiek van Heemhuys terugkomt. Zo was onlangs in een bericht op Kinderopvangtotaal te lezen dat het straffen van kinderen liegen bevordert. In het voorbeeld duwt het ene jongetje het andere voor het oog van een leidster omver, maar ontkent vervolgens het hele voorval. Wat moet je dan doen?

Lees verder

 

 

Informatiedagen

Speciaal voor aspirant-ondernemers organiseert Heemhuys binnnenkort twee informatiebijeenkomsten op zaterdag 18 april en zaterdag 20 juni van 10.30 – 13.30 op Woonoord Kraaybeek, Kraaybeek 41, 3971 LH Driebergen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

'Chinees' koken met kinderen

In Heemhuys BuitenKind houden we erg van koken. Wij doen dit zo veel mogelijk volgens de seizoenen en sinds dit jaar ben ik ook geïnspireerd door een voedingsleer vanuit de Chinese Geneeswijze. Die is gebaseerd op de vijf elementen, met als basis Yin en Yang. Volgens deze leer is de lente de tijd van de kleine Yang. Dan komt er weer meer warmte, meer beweging en zal het langer licht zijn.

Lees verder

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Energie stroomt in Heemhuys Welten

palmpasen2

Terwijl Jeannette Uwland van Heemhuys Welten in Heerlen zich met de kinderen voorbereidt op Pasen, ervaart ze zelf ook een soort van 'nieuw begin' in haar Heemhuys. De lezingen die ze organiseerde om ouders enthousiast te maken, verdiepten ook haar interesse voor de Heemhuyspedagogiek.

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing