Heemhuys nieuwsbrief mei 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.

 logo                                           

 

 

 

 

 

                                                     mei 2015

 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Pinksteren

Geen enkel jaarfeest brengt zoveel licht, vrolijkheid en kleur met zich mee als Pinksteren. Iets dat we ook terug zien in de natuur. Bloemen schieten uit de grond en de zon laat zich steeds vaker zien. Iemand die deze tijd van het jaar gebruikt om een nieuwe start te maken is Mariëlle Blok van Heemhuys De Zonneweide. De kracht hiervoor vond zij door de onverwachte hulp van veel ouders. Ze vertelt hierover in deze nieuwsbrief. In een ander artikel vertelt Kelly IJsebaert over de ondernemersopleiding. Zij wil vooral veel meer leren over de jaarfeesten. Hoe veelbelovend het Pinksterfeest ook is, dat niet altijd alles perfect kan zijn, blijkt wel uit het artikel 'Volmaakt ouderschap bestaat niet.' Veel leesplezier!

Lente jaartafel

 

 

Volmaakt ouderschap bestaat niet!

Volmaakt ouderschap bestaat niet. Dit is de titel van een artikel in de Volkskrant van 1 mei jongstleden waarin Elma Drayer, columniste en commentator bij de Volkskrant, reageert op een interview met Carolina de Weerth. Zij is onlangs in Nijmegen benoemd tot hoogleraar in de 'psychologie van de vroege ontwikkeling.' In het interview stelt De Weerth dat baby's het eerste jaar thuis veel beter af zijn, omdat ze op de crèche voortdurend vreemde gezichten zien en minder aandacht krijgen. Heemhuys wil daarin graag een positieve uitzondering maken.

Lees verder

 

 

Speelgoed

Heeft het zin kinderen al voor zeven jaar instructief speelgoed te geven? Volgens een artikel in de New York Times is onderzoekend spel belangrijk als basis voor het latere leren, maar heeft het volgens onderzoek geen zin daar voor het zevende mee te beginnen. Lees er hier meer over.

 

Rust gevonden door opleiding Heemhuys

opleiding kelly

In september presenteren een aantal nieuwe Heemhuys-ondernemers weer hun eindopdracht van de startersopleiding van de Heemhuys Academie. Onder hen Kelly IJsebaert van Heemhuys Het Zandkasteel in Nieuwvliet. Zij kwam in contact met Heemhuys doordat zij Leontien Dieleman, eigenaresse van Heemhuys Het Zandkasteel, een half jaar verving wegens ziekte. Ze ontdekte tijdens de opleiding dat Heemhuys helemaal bij haar past en vond daardoor veel meer ontspanning in het omgaan met de kinderen.

Lees verder

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Succesvolle verhuizing dankzij vertrouwen ouders

Dat ouders haar zouden aanbieden gordijnen te naaien, verhuisdozen te brengen en zelfs klaar stonden om alles over te huizen, had Mariëlle Blok van Heemhuys De Zonneweide niet verwacht toen ze aankondigde dat ze ging verhuizen. Wel zette ze altijd al in op een goede communicatie tijdens de overdracht en gaf ze ouders een duidelijke rol binnen haar Heemhuys. Daarom was het voor haar zo prettig te merken dat ze alle vertrouwen kreeg dat het ook op de nieuwe plek goed zou komen. De kinderen hoefden zelfs niet te wennen.

Marielle cadeau ouders 

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing