Heemhuys nieuwsbrief juni 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Natuurlijk

Het klinkt allemaal zo logisch. Kinderen die omringd worden door groen presteren beter, scholen die samenwerking zoeken met Heemhuys en schoonheid zit in kleine gebaren. Toch is er in ons dagelijks leven vaak weinig tijd stil te staan bij alles dat om ons heen groeit en bloeit. In deze nieuwsbrief doen we dat bewust wel. Zo vertellen twee onderneemsters welke weg zij hebben bewandeld om een nieuwe locatie te openen, is er aandacht voor een wetenschappelijk onderzoek naar de link tussen kinderen en groen en hebben we tijdens de laatste bijeenkomst voor Heemhuysen, de tijd genomen mooie uitspraken te verzamelen. Gewoon uit de dagelijkse praktijk. Ze ondersteunen het idee waarom Heemhuys als kinderopvang zo natuurlijk is.

197 9736 r1 

 

Natuur maakt kinderen slimmer!

kinderen bij sloot

Een recente studie in de 'Proceedings of the National Academy of Sciences' wijst uit dat kinderen cognitief beter presteren door te verblijven in een groene omgeving. De belangrijkste reden daarvan is dat hun hersenen door het groen beter beschermd zijn tegen luchtvervuiling. Voor deze studie zijn 2623 kinderen in Barcelona onderzocht.

Lees verder

 

Birth Day

Lieve Blanquaert reisde de hele werelcd over om te filmen en fotograferen hoe kinderen op deze wereld verwelkomd worden. Dat leverde hele mooie documentaires op. NPO zond deze afgelopen maanden uit. Gemist? Kijk ze terug op via deze link terug.

 

Pareltjes om te koesteren

Het zijn zo maar enkele verhaaltjes en uitspraken die langskomen wanneer de vele verschillende Heemhuys onderneemsters uit heel Nederland elkaar ontmoeten. Tijdens de Heemraad is er tijd voor nascholing, om van gedachten te wisselen over de pedagogiek van Heemhuys, maar komen vooral veel bijzondere momenten langs uit de dagelijkse praktijk. Enkele daarvan hebben wij verzameld. 

Lees verder

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heemhuys Tovertuin opent deuren naast schoolplein

foto tovertuin 2

Heel even leek het of hun droom niet in vervulling zou gaan, maar alle hordes zijn genomen. Heemhuys Tovertuin start in juli op een nieuwe locatie naast een school in Dongen. Ideaal volgens de twee onderneemsters die dit Heemhuys runnen. Voor de buitenschoolse opvang hoeven de kinderen alleen maar vanaf het schoolplein door een hekje te lopen. Het plan is zelfs samen te gaan werken met de school. Een initiatief waaruit blijkt dat Heemhuys groot is in kleinschaligheid. 

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing