Heemhuys nieuwsbrief september 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Oogsttijd!

Terwijl de bladeren langzaam van kleur beginnen te veranderen, genieten de kinderen van de oogst uit de natuur. Het najaar is de overgang naar een periode van loslaten en naar binnen keren. Tijd dus om de balans op te maken. Zo is de uitslag van de jaarlijkse mondelinge evaluatie in deze nieuwsbrief te vinden. Ook vertelt Heemhuys leidster Anja Schoolderman van Heemhuys Kaboutertijd over haar eindpresentatie waarmee zij de ondernemersopleiding bij Heemhuys afrondt. Misschien wel even enthousiast over het concept als Anja is de aspirant-onderneemster die even een blik gunt achter de schermen van de overkoepelende organisatie van Heemhuys. Daar is altijd volop beweging waar te nemen. Zo komen er wekelijks informatieverzoeken bij Heemhuys binnen, maar lang niet al deze aspirant-ondernemers starten ook echt met de opleiding die voor Heemhuys zo belangrijk is om de kwaliteit te waarborgen.

foto pompoentaartjes

 

 

 

Ouders tevreden over Heemhuys

Alle kinderen van de ondervraagde ouders voelen zich thuis bij Heemhuys en zijn blij de leidster te zien. Het zijn enkele uitkomsten van de jaarlijkse mondelinge evaluatie onder de ouders van 33 Heemhuys kinderen. Tijdens deze evaluatie krijgen de ouders van verschillende Heemhuysen 33 vragen voorgelegd waarop ze met ja, nee of uitgebreider konden antwoorden. Aan het einde is er ruimte voor opmerkingen of aanvullingen. En ook daaruit blijkt dat iedereen tevreden is. 

Lees verder

 

Heemhuys Opaaltje bestaat 10 jaar!

5 september vierde Jacobine Mülschlegel van Heemhuys Opaaltje haar 10-jarig bestaan. Volgens haar een bijzondere dag die voelde als een soort familiereünie. Van de ouders kreeg ze een huif voor op de bolderkar, zodat ook de toekomstige generatie droog zit. 

 

Eindpresentatie over natuurbeleving kinderen

kinderen planten appelzaadjes

'Pitjes uit de appel, stoppen we altijd in een zakje en begraven we in het bos. Een hele simpele handeling die voor kinderen van grote betekenis kan zijn. Het leren en voelen dat uit een appelpitje een boom kan groeien, zorgt voor veel verwondering.' Welke relatie hebben kinderen met de natuur? Dat was voor Anja Schoolderman van Heemhuys Kaboutertijd de onderzoeksvraag voor de eindpresentatie van de ondernemersopleiding. In september presenteert ze haar eindscriptie en geeft ze direct aan hoe zij haar bevindingen gaat gebruiken in de praktijk.

Lees verder


 
 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aspirant-ondernemer vertelt

website Heemhuys

Het waren de professionele website en de op de antroposofie geïnspireerde visie die Josine Weijs uit Deventer ertoe brachten contact te zoeken met Heemhuys. Na een lange carrière in de detailhandel en horeca is zij op zoek naar een andere werkkring en het zelfstandig werken met kinderen spreekt haar erg aan. 'Ik ben me nog aan het oriënteren, maar Heemhuys heeft een erg goede indruk bij mij achtergelaten.'

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing