Heemhuys nieuwsbrief oktober 2015

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Verbinding

Het zijn simpele gebaren die ons laten voelen dat we welkom zijn. Het geven van een hand, een knuffel of het klaar zetten van heerlijke hapjes. Om op die manier een band met iemand aan te gaan, moet er een gevoel van veiligheid bestaan. Daarover gaat het in deze nieuwsbrief. Dat veilige gevoel wil Heemhuys kinderen geven en daarover is van alles te lezen in het nieuwe pedagogische beleidsplan. Ook komt die veiligheid terug in de speciale module over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Heemhuysleidsters leren hier op een opbouwende manier mee om te gaan. Een heel goed praktijkvoorbeeld voor het aangaan van een band is misschien wel te vinden bij Heemhuys Zonnekind. Daar kreeg Rafael de eerste drie jaar sondevoeding. Om dat mogelijk te maken werd voor hem een speciaal  protocol geschreven. 

In verbinding op het kabouterpaadje kopie

Opvoeden zonder straffen en belonen

Hoe leg je een kind van drie uit dat het niet op de bank mag staan? Door goed te kijken waarom een kind op de bank gaat staan. Is het een vraag om aandacht, dan is het voldoende even een kiekeboespelletje te spelen en daarna uit te leggen dat het kindje moet gaan zitten. Het is één van de mooie voorbeelden van de Heemhuyspedagogiek in het nieuwe pedagogische beleidsplan. Dit ontvangen alle ouders via hun eigen Heemhuys. 

Lees verder

 

 

Tip!

Het nieuwe pedagogische beleidsplan van Heemhuys staat boordevol informatie, leuke versjes en praktijkvoorbeelden. Vanaf nu voor ouders gratis verkrijgbaar via het eigen Heemhuys.

 

Oefenen met meldcode kindermishandeling

Op het moment dat er signalen zijn voor kindermishandeling of verwaarlozing gaat vaak de angst regeren. Dat vertelt systeemtherapeut Leontine Carucci. Zij leert Heemhuysleidsters afstand te nemen van die emotie, zodat zij ouders de helpende hand kunnen bieden. Doel is samen eventuele problemen rond de verzorging van het kind op te lossen. Is er een goede vertrouwensbasis, dan is alles van luieruitslag tot ernstiger verwaarlozing bespreekbaar. 

Lees verder

 

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sondevoeding bij Heemhuys Zonnekind

rafael sondevoeding zonnekind

Het viel voor Esther Owen niet mee een passend kinderdagverblijf te vinden voor haar zoontje Rafael. Hij was tijdens zijn eerste levensjaren afhankelijk van sondevoeding. Heemhuys schreef een speciaal protocol en Heemhuysleidster Marlieke van der Schoot leerde de apparatuur die hij nodig had bedienen.

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing