Heemhuys, nieuwsbrief december 2015s

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Advent

kerststal 1

In een tijd waarin de dagen steeds korter zijn, zoeken we graag naar lichtpuntjes. Een klein vlammetje van een kaars, een snoer in de boom of een lampje dat flikkert tijdens de donkere nacht. Lichtpuntjes zijn ook de vele rituelen en feesten die horen bij deze periode van het jaar. Elke week in de adventtijd bijvoorbeeld staat voor een ander natuurrijk en daarbij horen andere materialen. Daarover meer in deze nieuwsbrief. Verlichtend is ook het artikel in nieuws over de veranderingen die minister Asscher wil in de kinderopvang. En wat heeft 'wichtelen' met deze donkere tijd te maken? Boukje van Heemhuys Het Kleine Volkje vertelt er meer over in het derde artikel in deze nieuwsbrief.

 

Geld belangrijker dan rechten kind!

In de Correspondent van 27 november 2015 laat Marilse Eerkens zich zeer negatief uit over de redenen waarom de kinderopvang zich niet wil schikken naar de maatregelen van Lodewijk Asscher. Hij pleit voor een betere zorg voor baby's in de kinderopvang. Dat wil hij bereiken door minder baby's per crècheleidster toe te wijzen en de regel dat een baby met niet meer dan twee verzorgers te maken mag hebben. Exact het beleid dat Heemhuys ondersteunt.

Lees verder


 

 

 

Boekentip

In het boek 'Eerste hulp bij hechting' vertelt Paulien Kuipers heel beeldend over de band tussen ouders en hun kind. Lees hier alvast meer over in dit artikel. 

 

 

Een ladder naar de hemel

adventladder 2

Advent is een tijd waar veel beelden en bijzondere rituelen bij horen. Tine van der Meer van Heemhuys Rozemarijne vertelt hoe zij vooral jongere kinderen laat genieten van de komst van het kerstkind. Er is een duidelijke orde in het opbouwen van de kerststal waarbij de vier natuurrijken centraal staan. Deze corresponderen met de vier weken van Advent.

Lees verder


 
 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Wichtelen tijdens Advent

wichtelmannetje 4

Voor de ouders en de leidster van Heemhuys Het Kleine Volkje start de adventtijd met het trekken van lootjes. Daarop staat de naam van de persoon die zij tijdens de vier weken voor kerst extra gaan verwennen. Het idee van dit wichtelen* is volgens Boukje Spoel-Parry dat je elkaar zo omhult tijdens een vaak drukke tijd.

Lees verder


 
   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing