Heemhuys, nieuwsbrief maart 2016

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Mens worden

Nu de natuur opnieuw tot bloei komt, is het mooi aandacht te besteden aan de bloei van een kind. Wat maakt een kind bijzonder en eigen? Wat kunnen en moeten wij daar als opvoeders nog aan toevoegen? Het zijn vragen waar ook grote denkers als Arendt, Dewey en Korczak zich mee bezighielden. In het nieuwe boek 'Ik ben ook een mens' brengt Joop Berding ze alledrie samen. Een kort overzicht van de inhoud van dit boek komt terug in deze nieuwsbrief. Tot bloei komen doen kinderen ook als ze muziek horen. Zoals in de nieuwe video van Muzikind, die is opgenomen bij Heemhuys Zonnekind. De primeur brengen we in deze nieuwsbrief. Tot slot blikken ook de ouders en naasten van Heemhuys Betsy terug op tien jaar praktijk. Een mooi verhaal over aandacht en kinderen die gezien worden zoals ze zijn. 

Heemhuys Betsy buiten wandelen

Dansende kinderen bij Heemhuys Zonnekind

De klanken van een viool, wapperende doeken en veel vrolijkheid. In Heemhuys Zonnekind dansen de kinderen twee keer per week op live muziek. De allerjongsten leren daardoor hoeveel plezier muziek brengt. Ook kinderen die het moeilijk vinden zich te uiten, leven op als er muziek klinkt. Een bijzonder project, want Eline van der Linden van Muzikind leert de kinderen ook heel respectvol met een instrument om te gaan. Door na het spelen de viool heel rustig samen op te bergen in de koffer, is dit een muzikale activiteit die veel meer brengt dan alleen even samen zingen en dansen. Bekijk hier het nieuwe filmpje.

foto muzikind

Lees verder

 

Brochure Heemhuys

Iedereen die nog een blik wil werpen op het gedachtegoed dat zo belangrijk is binnen Heemhuys vindt hier de link naar de brochure. 

 

 

Opvoeden NU

'De deur - zijn vinger raakt bekneld; het raam - hij leunt naar buiten en valt eruit; een pit - hij krijgt geen lucht meer' Het is een verkorte opsomming van de gevaren die opvoedgoeroe Janusz Korczak noemt als hij moet aangeven waarom we kinderen het leven ontnemen. Door ons niet te richten op het NU krijgen kinderen niet de kans mens te zijn. In het boek 'Ik ben ook een mens', opvoeding en onderwijs aan de hand van Korczak, Dewey en Arendt, komt in het kort het gedachtegoed van deze drie grote denkers aan bod. Misschien wel verplichte literatuur voor elke ouder, opvoeder en docent. 

Lees verder

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

10 jaar Heemhuys Betsy

Het is al een paar weken geleden dat ik op de bijzondere ouderavond in Heemhuys Betsy was. Een speciale avond, want Heemhuys Betsy bestond tien jaar en mijn kinderen waren één van de eerste Heemhuyskinderen van Hannah Bellinkx, de leidster van dit Heemhuys. Of ik er iets over wil schrijven heeft Hannah gevraagd. Natuurlijk, maar dat is best lastig, want hoe omschrijf je iets dat vooral heel goed voelt? 

Heemhuys Betsy appels schillen

Lees verder

 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .

 

 

Powered by AcyMailing