Heemhuys nieuwsbrief mei

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Wat is echt belangrijk?

Elk jaar wanneer de zon weer begint te schijnen, is er de kans opnieuw te beginnen. Om zaadjes te planten voor een ander leven. Om eindelijk eens te stoppen met het eten van te veel suiker bijvoorbeeld. Of om te kiezen voor speelgoed waar kinderen hun fantasie nog voor kunnen gebruiken. Om zelf een Heemhuys te starten. Allemaal onderwerpen die in deze nieuwsbrief aan bod komen. Is het toch allemaal een beetje te veel om nu het roer om te gooien dan is er altijd nog het boek van Tony Crabbe die tips geeft om alle informatie die we krijgen beter te selecteren. Wat is nu echt belangrijk? De laatste post op Facebook of een moment om even uit het raam te staren en die koolmees te zien die een plekje zoekt om te nestelen in de tuin. 

kinderen planten appelzaadjes

 

Het gevaar van suiker

In het voorjaar verschenen opeens allerlei berichten in de media over het gevaar van suiker. Een onderzoek van Foodwatch had uitgewezen dat veel drinkpakjes in strijd zijn met de nieuwe richtlijn van de Gezondheidsraad. Die houdt in dat we minder suikerhoudende dranken moeten drinken, omdat die schadelijk zijn voor kinderen. Ze tasten het gebit aan en kinderen hebben, omdat ze kleiner zijn, vaak minder suikers nodig. Wat is nu wel en niet goed volgens natuurdiëtisten?

Lees verder

 

Leestip

Ook nooit tijd en moeite om de balans te vinden tussen werk en gezin? Dan is het boek van Tony Krabbe 'Nooit meer te druk' misschien leuk om te lezen. Met veel tips om je leven beter te organiseren. Klik hier voor meer informatie. 

 

Wat is een zonnekindpop?

Veel kinderen krijgen bij hun geboorte een zonnekindpop. Omdat deze lief oogt, zacht is en helemaal bij een baby past. Zonnekindpoppen zijn met de hand gemaakt van natuurlijke materialen als zijde, katoen en wol. Popjes die eigenlijk veel meer zijn dan alleen een knuffel.

zonnekindpop

Lees verder

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Quirine begint Heemhuys 't Okkenootje

Als cultureel antropoloog ontdekte Quirine Vervloet al snel dat ze haar werk heel moeilijk kon combineren met de opvoeding van haar kinderen. Het pendelen tussen twee werelden viel haar zwaar. Daarom besloot ze zich volledig op haar kinderen te richten. Als moeder en nu ook als ondernemer, want in haar Heemhuys wil ze kinderen eenzelfde bedding bieden als zij in haar jeugd heeft gehad. Met verhalen die houvast geven. 

Quirine lezend 1

Lees verder


 

   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing