Heemhuys, nieuwsbrief oktober

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Frisse wind

Buiten trekt de natuur zich terug. De bladeren vallen, bloemen bloeien niet meer en het gras stopt met groeien. Binnen bij Heemhuys borrelt er echter van alles. Marlieke van de Schoot gebruikt dit seizoen om een nieuw Heemhuys op te starten in Dordrecht. Ze heeft al gesproken met aannemers en veel plannen voor de nieuwe tuin. Ook vol energie is Gea Kikkert, de nieuwe opleider binnen de Heemhuys Academie. Zij werkte achter de schermen al mee aan de nieuwe website en bereidt zich nu voor op het geven van cursussen binnen Heemhuys. Initiatieven die helemaal passen binnen de ideeën van het kabinet om de kwaliteit van de kinderopvang te verhogen. Daarover in deze nieuwsbrief ook een korte update. Veel leesplezier. 

bladeren scheppen

 

Nieuwe kwaliteitscontrole kinderopvang

De nieuwe wet voor de kinderopvang biedt ondernemers ruimte zelf hun richting te bepalen en zich te profileren met kwaliteit. Dat houdt echter wel in dat het toezicht ook zal veranderen. Dit zal zich namelijk steeds meer gaan richten op een verhoging van de kwaliteit en heldere regels. Het past allemaal binnen het akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang dat in juni 2016 is gesloten. Wat betekent dit voor ouders? Als het goed is zal de opvang voor hun kind verbeteren. Binnen Heemhuys is kwaliteit vanaf het begin al een belangrijk aandachtspunt.  

Lees verder

 

Cadeautip

wobbel

Voor iedereen die nog een leuk cadeautje zoekt voor de feestdagen is de wobbel misschien  een idee. Dit balansbord nodigt uit tot fantaseren en improviseren. Kijk hier voor meer informatie. 

 

 

Gea Kikkert stelt zich voor

Gea Kikkert

Als opleider is Gea Kikkert vooral geïnteresseerd in de talenten en mogelijkheden van mensen. Eerst in de gehandicaptenzorg en sinds kort binnen de Heemhuys Academie. Ze heeft samen met Clara Selder het volledige scholingsprogramma omgezet in toegankelijke modules die voor iedereen te volgen zijn. Zo is de oorspronkelijk voor de franchise-ondernemers opgezette scholing nu gefragmenteerd ondergebracht op een eigen website en ook te volgen door andere beroepskrachten in de kinderopvang, ouders en belangstellenden. Volgens Gea maakt het niet uit hoeveel ervaring iemand heeft met een onderwerp als zintuiglijke ontwikkeling, gebruik van speelgoed of gezonde voeding. Iedereen volgt zijn eigen proces.

Lees verder 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuw Heemhuys 't Schaepje in Dordrecht

Foto Schaapsherder kopie

Aan enthousiasme ontbreekt het bij Marlieke van der Schoot niet. Na drie jaar ondernemer en leidster te zijn bij Heemhuys Zonnekind in Rotterdam, gaat ze nu haar eigen Heemhuys op locatie starten in Dordrecht. Waarom juist in Dordrecht? Ze is er geboren, woont er al haar hele leven en voelt zich er thuis. Daarom heet haar Heemhuys ook 't Schaepje naar de bijnaam 'schapenkoppen' die Dordtenaren vroeger al kregen. Samen met het warme en wollige wat de naam uitstraalt, past dit perfect bij haar Heemhuys. Een locatie heeft ze al en ook iemand met wie ze gaat samenwerken. Uit een onderzoek dat ze heeft laten uitvoeren, blijkt bovendien dat er veel vraag is naar kleinschalige kinderopvang in deze stad.

Lees verder   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing