Heemhuys, nieuwsbrief december

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Lichtpuntjes

Een klein vlammetje, lichtjes in de kerstboom of een brandend vuurtje in de haard. In deze winterdagen warmen we ons graag aan kleine lichtpuntjes. Vroeger vierden mensen juist in de donkere tijd feesten waarbij licht centraal stond. Daardoor werden de donkere maanden als een ketting aan elkaar geregen en werden ze tot een sfeervolle tijd. Boukje Spoel-Parry vertelt in deze nieuwsbrief over één van die feesten. Voor wie nieuwsgierig is naar de achtergrond en de pedagogische waarden van de lichtjesfeesten zijn de cursussen bij de Heemhuys Academie heel verhelderend. In januari starten de eerste cursussen; 'Praktische menskunde' en 'Lopen, spreken en denken in de antroposofische opvoeding.' Tot slot willen we het licht laten schijnen op de vaccinatiediscussie die in de poltitiek heeft geklonken.

Heemhuys wenst allen een lichtvolle kersttijd met veel inspiratie voor het jaar dat komen gaat! 

Sint Maarten Boukje

 

Meldplicht niet-vaccinatie in kinderopvang?

28 aug Huilbaby kopie

Vorige maand laaide de discussie weer op. Een baby van acht maanden zou zijn besmet met de mazelen op een kinderdagverblijf doordat een ouder kind niet was ingeënt. Minister Edith Schippers is voorstander van een meldplicht, zodat ouders zelf kunnen bepalen of zij hun kind op die opvanglocatie willen houden. Minister Asscher ziet geen reden voor invoering hiervan, omdat volgens hem de kans om ergens anders te worden besmet nog groter is. Antroposofisch jeugdarts Loes Klinge neemt in de discussie geen stelling, maar vertelt wel hoe zij in haar praktijk met vaccineren omgaat. 

Lees verder


 
 

Gezonde voeding

Altijd al meer willen weten over gezond koken voor kinderen? Misschien is de cursus gezonde voeding dan een leuk idee. Deze wordt gegeven door Tessa Bonnema. Zij heeft zich als afgestudeerd diëtist specifiek verdiept in vegetarisme, natuurvoeding en verschillende andere voedingstheorieën. 

 

Leren begrijpen wat we zien

Een kind begint met een opdracht aan het leven. Het wil met andere woorden zijn eigenheid tot uitdrukking laten komen en zich verder ontwikkelen. Het is het idee dat centraal staat in het antroposofisch mensbeeld. Om die eigenheid uit te drukken, is het belangrijk dat een kind de kans én vooral de tijd krijgt lichaam, ziel en geest evenwichtig te ontwikkelen. Die ontwikkeling verloopt volgens een vast patroon. Daarin heeft elke fase zijn eigen ontwikkelingstaak.

Lees verder

 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sint Maarten

Sint Maarten 3 Boukje klein

Ook dit jaar vierde Boukje Spoel-Parry weer het Sint Maartensfeest in haar Heemhuys Het Kleine Volkje. Eén van de lichtjesfeesten die het kind innerlijk voorbereiden op Kerstmis, de geboorte van het kindje Jezus, de geboorte van het nieuwe Licht. Met het derde lichtjesfeest op 2 februari, Maria Lichtmis, sluit ze net als de andere Heemhuysleidsters de lichtjesfeestenperiode af. 

Lees verder


   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing