Heemhuys, nieuwsbrief maart

Deze e-mail bevat grafische elementen, kunt u ze niet zien, lees het dan in uw browser.
 logo
 
kinderopvang natuurlijk
 
kiezels
 

Geluk

Een lammetje dat door de wei dartelt, een boeket wilde bloemen op tafel of een lach van een kind. Geluk zit in kleine dingen en is in de lente overal zichtbaar. In deze nieuwsbrief vertellen twee expats over het geluk dat zij in Nederland vonden en dan specifiek in de Nederlandse opvoedstijl. Ze schreven er een boek over. In een ander artikel vertellen enkele cursisten waarom ze zo gelukkig zijn met de Heemhuys Academie en hoeveel inspiratie ze uit de cursussen halen. Tine van der Meer van Heemhuys Rozemarijne tot slot zoekt het geluk in het opstarten van een BSO, zodat ze de kinderen die haar Heemhuys verlaten toch nog een veilig plekje kan bieden. Een nieuwsbrief bomvol inspiratie dus voor een nieuw seizoen. 

meizoentje kopie

Nederlandse opvoedmethode de beste?

Toen de twee expats Michele Hutchison uit Engeland en Rina Mae Acosta uit Amerika in Nederland kwamen, ontdekten ze al snel dat het Nederlandse familieleven sterk verschilde van dat in hun land van herkomst. Uit een onderzoek van Unicef in 2013 bleek bovendien dat de Nederlandse kinderen één van de gelukkigste waren wereldwijd. Redenen genoeg voor hen om een boek te schrijven over wat Nederland als land voor kinderen zo bijzonder maakt. Hun conclusies: het familieleven, routine en minder stress. 

Lees verder

 

Natuurverf

De lente is misschien wel het beste seizoen om het huis op te frissen. Misschien met een nieuw kleurtje. Surf eerst eens op de website van fairf. Een naam die staat voor verf op waterbasis zonder vluchtige stoffen. Op de site zijn gratis samples van deze verf te bestellen. 

 

Vacature Deventer

In Deventer wacht een mooie kinderdagverblijflocatie op bevlogen ondernemers!

Een leefplek voor jonge kinderen en ouderen waar kinderen met een beperking welkom zijn en thuiswonende ouderen met dementie kunnen deelnemen aan een dagbestedingsproject.

Ben je geschoold op HBO niveau in de kinderopvang en spreekt het je aan om een dergelijk initiatief vanuit de antroposofie vorm en inhoud te geven, neem dan contact op met
Clara Selder: 0570-517748 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cursussen opvoeding Heemhuys Academie van hoog niveau

De verschillende cursisten die een cursus hebben gevolgd bij de Heemhuys Academie zijn lovend over wat ze hebben geleerd. Boukje Spoel-Parry volgde de cursus 'Lopen, spreken en denken in de antroposofische opvoeding' als onderdeel van haar nascholing bij Heemhuys. Voor Quirine Vervloet was het een deel van haar ondernemersopleiding en Moniek Marneth wilde haar kennis over de antroposofische opvoeding uitbreiden.

Lees verder 

Contact

Koningspage 18
7423 GR Deventer

0570-517 748

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heemhuys Rozemarijne start met BSO

Het idee om kinderen, die na haar Heemhuys naar school gaan, nog wat langer de veilige plek van Heemhuys te bieden, was bij Tine van der Meer snel geboren. Het traject om dit via de gemeente te formaliseren, is iets omslachtiger. Sinds 1 januari regelt de GGD in Hilversum de aanmeldingen en daarom moet Tine voor een BSO bij haar kinderdagverblijf een hele nieuwe aanvraag doen.

Heemhuys rozemarijne

Lees verder   
 
footerbalk
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, .
Powered by AcyMailing