Kinderopvang natuurlijk

headerfoto_standaard.png

Iemand die zich herkent in de visie van Heemhuys en graag zelfstandig met kinderen wil werken, kan het gesprek aangaan om zich als franchise-nemer aan te sluiten. Binnen Heemhuys is er de keuze voor het starten van een kinderdagverblijf of om gastouder te worden.

Voor beide concepten is de visie van Heemhuys vertaald naar een zeer praktische aanpak. Daarnaast krijgt elke aspirant-leidster voldoende ruimte voor het ontwikkelen van een eigen identiteit. Door het hanteren van deze formule is elk Heemhuys duidelijk herkenbaar, maar toch eigen.

De belangrijkste verbindende factoren zijn :
• Een gedeelde visie.
• Voorbereidende scholing en regelmatige nascholing.
• Ondersteuning door het hoofdkantoor, waar een deskundig team bemiddelt, adviseert en bestuurlijke en financiële zaken faciliteert.
• De waarborging van het pedagogisch beleid en de kwaliteitszorg.
• De mogelijkheid om ervaringen en ideeën met collega-ondernemers door heel Nederland uit te wisselen.

Heemhuys Ondernemersopleiding
Iedere franchise-nemer doorloopt een eigen uniek opleidingstraject aan de Heemhuys Academie. Deze voorbereidende scholing bestaat uit 30 dagdelen waaronder ook enkele individuele begeleidingsdagen die verspreid over drie tot vier maanden worden aangeboden. Een traject dat zoveel mogelijk is afgestemd op de bestaande kennis en ervaring. Een fase waarin je vooral ook veel ondersteuning krijgt bij het opstarten van een eigen Heemhuys. Het ondernemingsplan wordt gemaakt en er is ook begeleiding bij de inrichting van het eigen huis. Door de grote afwisseling in de wijze waarop de verschillende modules zijn samengesteld is de opleiding interactief, inspirerend, praktijkgericht en pragmatisch. Na het afsluiten van de basisopleiding ontvangt iedereen een certificaat.

Voor het opstarten van een Heemhuys en het volgen van de opleiding is kennis van de antroposofie niet noodzakelijk. Wel moet er de bereidheid zijn je hierin te verdiepen. 

Vrijblijvende kennismaking
Iedereen die meer wil weten, is welkom vrijblijvend kennis te maken. Tijdens het eerste gesprek op het hoofdkantoor is er aandacht voor de eigen ideeën en hoe deze een plaats kunnen krijgen binnen Heemhuys. Ook krijg je meer informatie over de kaders waarbinnen de kinderopvang functioneert, de franchise-werking en is er alle ruimte om vragen te stellen.

Klik hier om contact met ons op te nemen voor een afspraak.

 

kaartje nederland

'Bij het brengen en halen is er voldoende tijd voor uitwisseling van informatie over het pedagogisch handelen. Daarnaast zijn er nog de ouderavonden waarbij dit aan bod komt.'