Kinderopvang natuurlijk

headerfoto_standaard.png

 

Boukje Spoel-ParryPasfoto Baukje
Prins Hendrikstraat 95 3131 PL Vlaardingen
T: 06-15044510
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.heemhuys.nl
Register gastouderopvang: 881447444

Pedagogische kwalificaties:
Pabo met ervaring in speciaal onderwijs en nascholing in de Vrijeschoolpedagogiek
Heemhuys gecertificeerd
Heemhuys geaccrediteerd tot september 2016
 

Geheime tuin
De kinderen van Heemhuys Het Kleine Volkje hebben een heuse eigen geheime tuin. De stadtuin van dit Heemhuys is ommuurd en loopt eindeloos ver door. De kinderen kunnen hier spelen, schommelen en taartjes bakken in de zandbak. Het prachtige monumentale pand van leidster Boukje Spoel-Parry en haar familie, waar deze tuin bij hoort, staat in het centrum van Vlaardingen. 'In onze tuin bouwen we aan een moestuin. Er is volop ruimte om te fietsen, hoepelen of ballen' Buiten de tuin liggen op loopafstand een speeltuin en een stadspark.

Kunstzinnig
Binnen bij Heemhuys Het Kleine Volkje woont een kabouterfamilie in een kabouterhuis, zijn er een winkeltje en poppen en nog veel meer speelgoed dat de fantasie prikkelt. 'Daarnaast bieden we de kinderen graag iets extra's aan, iets kunstzinnigs. Het idee daarachter is dat we de wereld niet van onze ouders hebben geërfd, maar haar te leen hebben van onze kinderen. De kinderen verdienen het met andere woorden, dat we hen zoveel mogelijk ervaringen laten beleven die hen voeden.' Dit doet Heemhuys Het Kleine Volkje door samen te zingen, met bijenwas mooie dingen te kneden en ook door te tekenen met bijenwaskrijt. Muziek maken met kleine eenvoudige instrumentjes en samen de jaarfeesten te vieren hoort als vanzelfsprekend bij onze huiscultuur.
De naam van 'Heemhuys Het Kleine Volkje', roept de gezelligheid op die in dit Heemhuys te vinden is. Deze term van Marten Toonder, die er zijn verzonnen dwergenvolkje mee aanduidde, komt ook terug in het Grimm-sprookje "De geschenken van het Kleine Volkje". 

Klik hier voor het inspectierapport.

 

kaartje nederland

Aanmelden nieuwsbrief

 

'Mijn zoon slaapt bij jou veel langer.'